Naša Farnosť Topoľčany v spolupráci s mestom Topoľčany, so zasvätenými sestrami Rodiny Panny Márie a so spoločnosťou MED - ART sme v utorok 21. novembra 2023 zorganizovali v rámci prebiehajúceho Roka kresťanskej kultúry otvorenie vernisáže umeleckej fotografie v Galérie mesta Topoľčany v budove radnice. Bola osobitne venovaná in memoriam katolíckemu kňazovi, fotografovi, grafikovi, dizajnérovi a básnikovi vdp. Mgr. Radoslavovi Gazdíkovi (* 28.9.1971 - + 5.8.2021). On svoju šľachetnú, umeleckú a nábožnú dušu odovzdal Stvoriteľovi pred dvoma rokmi krátko pred svojou päťdesiatkou, keď podľahol následkom zákernej choroby.
Vernisáž, ktorá potrvá do 7.12.2023 sme dali názov KRÁSA OKOLO NÁS. Tento názov vychádzal z osobných autorových poznámok, v ktorých je zaznamenaná tiež táto myšlienka: "Príležitosť dotýkať sa toho, čo je pekné, je stále okolo nás. A možno to aj cez obraz..."

Jeho prezentované prekrásne fotografické zábery počas otvorenia veľmi hutne a hĺbavo všetkým prítomným priblížil kurátor výstavy PhDr. Peter Jurkovič. Pozdravný príhovor počas otvorenie foto-vernisáže zaznel rovnako z úst pani primátorky, generálneho riaditeľa spoločnosti Med-Art, sestry Diany - ktorá vlastní autorské práva na prezentované fotografie a tiež od miestneho pána farára-dekana.
 
Je vskutku málo príležitostí, kedy významné osobnosti kňazov i kresťanské hodnoty možno prezentovať vo širokej verejnosti mimo chrám či posvätné miesto. Toto umelecké podujatie je jednou z takýchto výnimočných možností. Priestor mestskej Galérie a vystavované umelecké fotografie i knihy, ktoré autor dizajnoval a graficky pripravoval do tlače, sú príležitosťou pre ľudí stretnúť sa s krásnom, dobrom, detailami slovenskej krajiny, s kresťanskými hodnotami i s unikátnymi pohľadmi autora na život a jeho okamihy. Nech mnohým návštevníkom či už prítomným na otvorení foto-vernisáže, ale takisto aj tým, ktorí v jej priebehu ju navštívia, prinesú prezentované diela autora Radoslava Gazdíka veľa povznášajúcich okamihov. Česť a poklona jeho pamiatke! (Text: DA / Foto: RF)

https://photos.app.goo.gl/rNhWuDDk8W7vTkQf7

Mediálna spolupráca

Administrátor a autor web stránky:
Ing. Vladimír Chrenko

Web stránka obsahuje fotografie od uvedených autorov i ostatných prispievateľov:
Jozef Matúš - grafik
Roman Fabík - https://www.rmcphotography.sk/
Samuel Dostál - https://www.facebook.com/samuel.dostal.art
Peter Faltys - https://www.instagram.com/peterfaltys/

ĎAKUJEME! Zavrieť okno

Kontakt

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Topoľčany

Nám. M. R. Štefánika 34/61
955 01 Topoľčany
E-mail: topolcany.fara@gmail.com
Tel.: 038 / 53 263 02
Nemocničný mobil: 0904 / 009 524
IČO: 34075771
DIČ: 2021306826
Číslo účtu Farnosti Topoľčany vedený v Slovenskej sporiteľni:
SK07 0900 0000 0000 3851 2757

Zavrieť okno
Open popup