Zvykli sme si celkom prirodzene pri nákupoch používať čiarové kódy, ktoré sú na obaloch každého produktu. Pri pokladnici sa tento kód zosníme a hneď sa načítajú zverejnené i skryté údaje, ktoré sú prostredníctvom neho zadefinované (napr. suma, počet kusov na sklade, doba expirácie a pod.). Dokonca pri samoobslužných pokladniach tieto kódy nechávame automaticky skenovať my sami. Rovnako už viaceré faktúry majú takéto QR kódy, ktorých naskenovaním sa prepíšu všetky zadané a potrebné údaje na úhradu spríslušnej faktúry. Taktiež rozličné inštitúcie, firmy a spoločnosti majú takéto svoje QR kódy, ktorých nasnímaním sa uskutoční rýchla cesta nasmerovania napríklad na ich webový portál. Veď v konečnom dôsledku QR označenie znamená Quick Response = Rýchla reakcia.

Tak sme sa aj my podujali vytvoriť naše vlastné QR kódy pre dva webové portály, ktoré spravuje naša Farnosť Topoľčany (www.topolcany.fara.sk; www.partevyveska.sk). Vývoj však posúvame dopredu. Nechceli sme totižto vytvoriť len nejaký čierno-biely čiarový kód. Prípadne nahradiť čiary len malými čierno-bielymi štvorčekmi alebo kruhmi. Našim zámerom bolo dať týmto našim QR kódom tiež punc elegancie a reprezentatívnosti. Preto sme našou vlastnou tvorbou sa do týchto moderných identifikácií snažili vložiť logá, ktoré sú typické pre našu Farnosť Topoľčany alebo Parte vývesku. Súčasne tieto logá nám boli nápovedou pre ich farebné zobrazenie a štýl týchto vytváraných kódov. Tak sme vytvorili dve naše vlastné QR kódy pre Farnosť Topoľčany a pre elektronickú Parte vývesku. Zosnímaním týchto kódov sa rýchlou cestou dostanete na príslušné webové naše stránky.



Len pre vašu zaujímavosť: našu webovú stránku Farnosti Topoľčany (www.topolcany.fara.sk) navštívilo za ostatných 15 mesiacov viac ako 64.000 návštevníkov zo 145 krajín celého sveta. A elektronická Parte výveska (www.partevyveska.sk) má už viac ako 2.000 odberateľov, ktorí automaticky odoberajú upozornenia o vložených údajoch. Pričom mesačne túto webovú stránku navštívi okolo 17.000 návštevníkov. A nie sú to len ľudia z Topoľčian a okolia či zo Slovenska, ale na naše milé prekvapenie aj ľudia z rôznych iných krajín vo svete.
Tieto analytické dáta nás tešia, pretože sú pozitívnym ovocím našej doterajšej práce. A sú potvrdením, že o tieto služby je značný záujem zo strany ľudí a verejnosti. Máme teda nádej, že rovnako tieto nové naše vlastné vytvorené nové QR kódy nájdu uplatnenie pri rozličných spôsoboch prezentácie, keď budú príležitostne zverejňované (napr. na plagátoch, upútavkách, reklamných lištách a pod.).
(DA & VCH -  máj 2022).

Mediálna spolupráca

Administrátor a autor web stránky:
Ing. Vladimír Chrenko

Web stránka obsahuje fotografie od uvedených autorov i ostatných prispievateľov:
Jozef Matúš - grafik
Roman Fabík - https://www.rmcphotography.sk/
Samuel Dostál - https://www.facebook.com/samuel.dostal.art
Peter Faltys - https://www.instagram.com/peterfaltys/

ĎAKUJEME! Zavrieť okno

Kontakt

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Topoľčany

Nám. M. R. Štefánika 34/61
955 01 Topoľčany
E-mail: topolcany.fara@gmail.com
Tel.: 038 / 53 263 02
Nemocničný mobil: 0904 / 009 524
IČO: 34075771
DIČ: 2021306826
Číslo účtu Farnosti Topoľčany vedený v Slovenskej sporiteľni:
SK07 0900 0000 0000 3851 2757

Zavrieť okno
Open popup